Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

de oanapl in Prajituri, 3 Oct 2017 | 20229 vizualizari

 

Această rețetă minunată am luat-o de la Laura. Mulțumesc pentru rețetă Laura_n! :*

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 g)
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț gelatină (5 g)
  • 1 banană
  • pișcoturi din comerț
  • compot prune
  • 30 g ciocolată (ornamente de ciocolată)
  • pudră de roșcove sau cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu iaurt si banana:

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.

 Adaugi ornamente de ciocolată (eu nu am avut ornamente de ciocolată și am rupt bucățele de ciocolată) și amesteci ușor. Pregătești o tavă (23 x 10cm) și o tapetezi cu folie alimentară.

Însiropezi câteva pișcoturi cu compot de prune (sau oricare alt fel de compot), le așezi în tavă, torni jumătate din cremă și așezi pe mijloc banana întreagă (curățată). Torni restul de cremă și așezi deasupra câteva pișcoturi, însiropate. Lași tava în frigider pentru câteva ore.
Scoți din formă prăjitura și pudrezi cu pudră de roșcove sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata